Dit gevoel, deze vrijheid, deze oneindige flexibiliteit die een caravan met zich meebrengt – het is gewoon onbeschrijfelijk. Velen van ons reisden als kind al in caravans of kennen ze van volkstuinen, waar ze vaak als “huisje” worden gebruikt.

Maar een gewone caravan is niet per se gemaakt om alle hoeken van deze adembenemende wereld te ontdekken. Met een caravan over wegen en onverharde paden rijden is briljant, maar wat dacht u van off-road gaan met een caravan?

Groot, krachtig en genoeg ruimte voor het hele gezin – een krachtmachine die zich een weg vecht over elk oppervlak dat op zijn weg komt. Woestijn, modder of een rivier – het is allemaal geen probleem met een iconische off-road camper.

Voor deze off-road caravans heeft u natuurlijk ook een trekkend voertuig nodig. Helaas is het juist deze aanschaf die het off-road avontuur extreem duur maakt. Maar voor wie het nodige kleingeld heeft, zijn deze onderdelen zeker het overwegen waard!

Hier presenteer ik de 10 meest iconische off-road caravans die ik op het internet heb gevonden. Laat je fascineren!

Deze Bruder caravan is gewoon van een andere wereld. De absolute luxeklasse onder de off-road caravans. De bodemvrijheid kan met een klik op uw smartphone worden aangepast. Hij kan gemakkelijk door rivieren rijden en over het interieur kunnen we het beter niet hebben. HD flatscreen, airconditioning en slaapgelegenheid voor maximaal 6 personen maken het mogelijk om de hele familie een onvergetelijke avontuurlijke vakantie te bezorgen.

Hier vindt u video’s | Bron: Bruderx.com

Voor lichtgewicht caravans is TAXA Outdoors een van de toonaangevende merken. Krekel, Tijgermot en Wollige Beer zijn de namen van hun drie specimens. Ze zijn allemaal verschillend in grootte en kenmerken. In een paar minuten is het dak uitgeschoven en is alles klaar voor een droomachtig en onvergetelijk kampeeravontuur. Deze lichtgewichten kunnen met de meeste jeeps of pick-ups worden bestuurd. Veel plezier op je volgende avontuur!

Bron: Taxaoutdoors.com

“Extreem terreinvaardig, robuust en veilig”, zo wordt de Expedition Trailer 340 op de website van Volker Lapp beschreven. Met tientallen jaren ervaring in expeditie, touring en outdoor activiteiten, en in het zelf bouwen van lichtgewicht trailers voor off-road gebruik, heeft hij een unieke en multifunctionele off-road caravan gecreëerd. De kleine, robuuste caravan is als lege cabine voor doe-het-zelf ombouw verkrijgbaar vanaf 19.900 euro, met ombouw kost hij vanaf 34.900 euro. Tussen haakjes, hier vindt u een interessante Interview door CamperStyle met Volker Lapp.

Bron: Volker-lapp-outdoor.com

Deze off-road caravan laat niets te wensen over. Een bed van 1,50 meter breed biedt elk koppel alle comfort dat ze verdienen na een dag in de outback. Het chassis is gemaakt van glasvezel en vele extra’s zijn op verzoek verkrijgbaar, zoals extra grote deuren of een zonnesysteem. Met de Caretta Off-Road is er geen excuus meer om binnen te blijven!

Bron: Carettacaravan.eu

Het merk Smartcamp GmbH biedt twee verschillende off-road aanhangwagens aan: De S-Line is een utiliteitstrailer voor ladingen, maar werkt ook goed in combinatie met een tent. De L-Line wordt aangeprezen als het vlaggenschip en biedt met zijn interieurwoonconcept de perfecte oplossing voor alle offroad-liefhebbers. Zelfs een verhoogd dak kan worden gerealiseerd, afhankelijk van de binnenindeling. Sinds 2016 is er al de 3e versie, met nog meer comfort en een betere uitrusting! De S-Line off-road caravans zijn al verkrijgbaar vanaf € 7.200, de L-Line trailers vanaf € 24.000 voor een lege box, volledig uitgerust betaal je rond de € 55.000.

Bron: Smartcamp-site.com

Een kleine metgezel die geschikt is voor elke weg – en ’s avonds voelt het als kamperen in een tent. Geniaal, is het niet? En het is een echte blikvanger! Dankzij de lichte aluminium carrosserie weegt de Campwerk aanhangwagen leeg slechts ongeveer 300 kg. Met zijn 1,5 ton toelaatbaar totaalgewicht biedt hij ruimte voor al het extra materiaal dat u onderweg nodig hebt. Dus alles in de aanhanger en wegwezen over onverharde wegen.

Bron: Campwerk.de

Dit kleine ruimtewonder biedt alles wat een kampeerder nodig heeft. Het hele interieur is perfect ontworpen en biedt voldoende ruimte voor een comfortabele kampeervakantie in de wildernis! Dus laten we met jou op een spannend off-road avontuur gaan. De catalogusprijs voor de kleine off-road T@b bedraagt ongeveer 14.590 euro.

Bron: Tabme.com

Een reis met de Escapod belooft een korte ontsnapping aan het leven van alledag. De traanwagen van de TOPO-serie heeft een off-road ophanging waarmee elke helling kan worden bedwongen. De materialen staal en aluminium bieden een perfecte bescherming tegen externe weersomstandigheden. De speciale openluchtflair kan dan worden ervaren in de openluchtkeuken. De prijs voor de Escapod Outdoor Caravan uit de TOPO-serie begint bij $ 19.750.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.