Opmerking: Dit bericht bevat links naar gelieerde bedrijven. Als u via hen iets koopt, ontvangen wij een kleine commissie van de aanbieder, maar het zal voor u als klant niet duurder zijn. Wij bevelen alleen producten aan waarvan wij denken dat ze goed zijn. Uw aankoop helpt ons om gratis inhoud voor u te blijven produceren – dank u daarvoor!


Bent u er ook geen fan van om veel geld te betalen voor overnachtingen op campings? Stomme vraag Wie dan wel? Er zijn verschillende kortingskaarten waarmee u op sommige campings aanzienlijke kortingen kunt krijgen. In dit artikel wil ik u kennis laten maken met de ACSI Card, een van de kortingskaarten. Ik heb ook van deze kleine groene kaart geprofiteerd tijdens mijn winterverblijf op Sardinië en was erg blij met de korting. Hier vindt u de belangrijkste antwoorden over de ACSI CampingCard.

Wat betekent “ACSI” en wat zit erachter?

ACSI is de naam van de“Auto Camper Service International“. in 1965 richtte de Nederlander Ed van Reine dit bedrijf op om het voor kampeerliefhebbers gemakkelijker te maken hun vakantie te plannen. Sindsdien verkoopt het bedrijf zijn populaire ACSI-reisgidsen op de website “Eurocampings”. in 1999 kwam de ACSI-kaart in het spel

Hoe werkt de ACSI Card?

Zoals gezegd is de ACSI CampingCard een kortingskaart waarmee u op geld kunt besparen op meer dan 3.000 campings in 21 Europese landen. En niet zomaar een beetje! Om precies te zijn, u kunt tot 60% besparen. De ACSI CampingCard is inbegrepen bij aankoop van de bijbehorende reisgids met alle deelnemende campings voor het betreffende land of continent.

De ACSI CampingCard is de moeite waard bij een verblijf van vier nachten of meer. Als u op weg bent naar een van deze campings of kampeerplaatsen, moet u ervoor zorgen dat u op het “juiste” moment reist – want de ACSI Card is alleen geldig in het laagseizoen. Op vertoon van uw ingevulde, geldige ACSI-kaart kost de overnachting u en een begeleider in totaal slechts 12, 14, 16, 18, 20 of 22 euro, afhankelijk van de camping. Dienovereenkomstig zijn er zes verschillende discontovoeten. Nog een voordeel: u betaalt in alle gevallen minder dan de laagste overnachtingsprijs zonder ACSI CampingCard. Is de laagste prijs bijvoorbeeld 30 euro per nacht, dan betaalt u met de ACSI CampingCard nog maar 20 euro.

Hoe vaak en wanneer verschijnt een nieuwe ACSI CampingCard?

Eenmaal per jaar, in het najaar, wordt een nieuwe editie van de ACSI-gids gepubliceerd. De nieuwe ACSI CampingCard verschijnt tegelijk met de campinggids en de oude kaart vervalt aan het eind van het jaar. Op kampeerbeurzen is de gids voor het komende jaar vanaf het midden van het jaar verkrijgbaar bij de ACSI-stands. U kunt het echter pas vanaf ongeveer oktober op internet bestellen. Daar kom ik zo op.

Advertentie

Wanneer is de ACSI Card geldig?

De ACSI Campingcard is geldig in het voorjaar en in de herfst/winter – van half januari tot half juni en van half september tot half december, om precies te zijn. Zoals met zoveel mooie dingen het geval is, zit er ook aan de ACSI Card een klein addertje onder het gras. Als de ACSI CampingCard het hele jaar geldig zou zijn, zouden de exploitanten van campings enorme verliezen lijden. De kaart is dus niet gericht op seizoensgebonden vakantiegangers, maar op degenen die in het voor- en naseizoen op vakantie kunnen en willen gaan , ongeacht schoolvakanties of bedrijfsvakanties.

In de belangrijkste zomermaanden biedt de ACSI Camping Card helaas geen voordelen en kan hij veilig in het handschoenenkastje worden gelaten. De exacte tijden van het laag- en tussenseizoen verschillen van jaar tot jaar met enkele dagen. Bovendien beslissen de campings zelf in welke periode van het voor- en naseizoen zij korting geven met de ACSI-kaart. Ik raad u daarom aan om de actuele seizoensperiodes van tevoren te controleren en ook altijd de geldigheidsperiode en het kortingsbedrag individueel te controleren voor elke camping die u plant, voordat u uw volgende vakantie voor het laagseizoen indient. U wilt niet te vroeg zijn met uw ACSI CampingCard en aan het eind van uw vakantie met een rekening komen te zitten die niet klopt. Het is beter om van tevoren na te gaan of u met uw favoriete vakantiebestemming echt geld kunt besparen.

Wat houdt de ACSI CampingCard in?

De ACSI Card omvat veel! Persoonlijk was ik zeer verrast door wat de ACSI Card te bieden heeft:

 1. Staanplaatsen: Het maakt niet uit of u met een auto + tent, een auto + caravan en voortent of uw camper met voortent aankomt. Uitzondering: Met de ACSI CampingCard heeft u geen recht op een luxe of comfortplaats, als de door u gekozen camping al verschil maakt.
 2. Verblijf van 2 volwassenen: Als er meer dan 2 personen op de camping verblijven, kan de campingeigenaar zelf beslissen of hij iedereen de standplaats tegen de ACSI-prijs geeft, of dat hij alle extra personen een toeslag of de normale prijs aanrekent.
 3. Elektriciteitsaansluiting: deze heeft een maximum van 6A en u mag maximaal 4kWh per dag gebruiken.
 4. Warme douches: als de gekozen camping met douchemuntjes werkt, heeft elke volwassene recht op één muntje per dag. Als de douches op munten van 50 cent of op SepKeys werken, moet u dat bij de campingdirecteur navragen
 5. 1 hond: Nee, natuurlijk krijgt u als houder van een ACSI Card geen hond gratis! Als honden echter zijn toegestaan op de door u gekozen camping, kunt u uw trouwe viervoeter meenemen zonder extra te betalen.

Welke landen hebben ACSI-campings?

De top 5 van populairste ACSI-vakantiebestemmingen:

 • # 1 – Frankrijk met maar liefst 1.381 samenwerkende campings
 • # 2 – Nederland met 376 samenwerkende campings
 • # 3 – Italië met 300 samenwerkende campings
 • # 4 – Spanje met 257 samenwerkende campings
 • # 5 – Duitsland met 224 samenwerkende kampeerterreinen

Maar dit zijn lang niet alle. Er zijn campings in in totaal 23 Europese landen die de ACSI Camping Card accepteren. Er is dus genoeg ruimte voor u om uw bestemming te kiezen.

Waar kan ik de ACSI Card kopen?

De ACSI CampingCard wordt geleverd bij elke ACSI-camping en campinggids. Er zijn tal van leveranciers van de kaart op het internet , waaronder Amazon, de ACSI Webshop en campingaanbieders. Er is weinig verschil tussen de prijzen. U kunt de nieuwste gids met de ACSI-kaart ook in de boekhandel bestellen.

Weergave

U zult echter snel zien dat er verschillende soorten campinggidsen zijn. Het is niet gemakkelijk om ze allemaal bij te houden.

Welke ACSI Cards zijn beschikbaar en wat zijn de kosten?

Zoals hierboven vermeld, is de ACSI-kaart reeds opgenomen in de campinggidsen. Er zijn echter verschillende campinggidsen en ook verschillende (prijs)modellen. De prijzen verschillen tussen abonnementen en losse edities, en of u toegang tot de app nodig hebt of niet. In het volgende wil ik u de verschillende mogelijkheden voorstellen.

ACSI Clublidmaatschap

In het vervolg is er altijd sprake van lidmaatschap. Het lidmaatschap van ACSI Club ID kost 4,95 euro per jaar. Het biedt u eenvoudiger inchecken dankzij opgeslagen gegevens (vervangende ID) en een aansprakelijkheidsverzekering. Daarnaast is er een korting op de ACSI-camping en campinggidsen.

Welke ACSI-kaart of ACSI-gids voor wie?

Om het nog verwarrender te maken, zijn er verschillende campinggidsen. Welke ACSI-campinggids is voor wie?

ACSI campinggids voor caravans, vouwcaravans en tenten

Aan de ene kant is er de klassieke ACSI campinggids. Deze bestaat uit twee delen en bevat meer dan 3.000 deelnemende campings. Het is vooral gericht op kampeerders met tenten, caravans en vouwwagens. Bij aankoop van de ACSI campinggids kunt u kiezen uit 7 verschillende talen. De kosten van de ACSI campinggids bedragen €16,95 voor leden, €17,95 voor niet-leden, toegang tot de app kost extra. Met een abonnement krijgt u 25% korting en ontvangt u uw exemplaar automatisch elk jaar rond Kerstmis vers van de pers. Abonnementen zijn echter minimaal 2 jaar geldig. Indien u toegang wenst tot de ACSI App, betaalt u €3,59 extra bovenop de bovenstaande tarieven.

ACSI Camping- en campinggids voor campers

Als u met een camper of bestelbusje reist en graag camperplaatsen bezoekt, zult u zeker geïnteresseerd zijn in de ACSI campinggids. Naast de meer dan 3.000 deelnemende campings (zoals in de campinggids), vindt u een overzicht van 9.000 camperplaatsen in Europa. De campinggids is dus vooral gericht op kampeerders met een camper. Bij aankoop van de ACSI campinggids kunt u kiezen uit 3 verschillende talen (Duits, Nederlands en Frans). De kosten van de ACSI campinggids bedragen (zoals hierboven vermeld) €21,95 voor leden, €22,95 voor niet-leden, toegang tot de app kost extra. Met een abonnement krijgt u 15% korting en ontvangt u elk jaar rond de kersttijd automatisch uw exemplaar vers van de pers. Abonnementen zijn echter minimaal 2 jaar geldig. Indien u toegang wenst tot de ACSI App, betaalt u €3 extra bovenop de bovenstaande tarieven

Abonnement of losse uitgave

Kent u ACSI al en weet u zeker dat u volgend jaar de campinggids en de kortingskaart wilt hebben? Dan is een abonnement duidelijk de moeite waard. Met het gecombineerde abonnement ontvangt u elk jaar automatisch de ACSI Campingcard en de gewenste gids – met of zonder toegang tot de app, afhankelijk van uw keuze.

Toegang of geen toegang tot de app

Houdt u ervan om digitaal te reizen en hoeft u niet per se een boek door te bladeren om de juiste campinggids te vinden? Dan moet u denken aan de ACSI APP. U kunt de CampingCard ACSI APP toevoegen voor 3,95 euro

Met de ACSI Camping Europa app heeft u altijd alle informatie binnen handbereik. Meer dan 9.500 campings staan hier vermeld. Een extra pakket met meer dan 9.000 staanplaatsen is ook mogelijk.

Let op: u kunt de CampingCard ACSI 2022 app alleen bestellen in combinatie met een campinggids waarin de CampingCard ACSI 2022 is opgenomen.

Weergave

Wat kost de ACSI Card?

Laten we nu eens kijken naar een praktisch overzicht van de prijzen van ACSI-kaarten. De kosten van al dit plezier hangen af van uw behoeften:

ACSI CampingCard prijzen incl. campinggids met deelnemende campings:

 • Campinggids incl. ACSI Card als lid zonder abonnement 16,95 Euro
 • Campinggids incl. ACSI Card als niet-lid zonder abonnement 17,95 Euro
 • Campinggids incl. ACSI Card als lid met abonnement in het 1e jaar 12,95 Euro / vanaf het 2e jaar 15,95 Euro
 • Campinggids incl. ACSI Card als niet-lid met abonnement in 1e jaar 13,95 Euro / vanaf 2e jaar 16,95 Euro
 • Campinggids incl. ACSI Card + APP als lid zonder abonnement 20,54 Euro
 • Campinggids incl. ACSI Card + APP als niet-lid zonder abonnement 21,54 Euro
 • Campinggids incl. ACSI Card + APP als lid met abonnement in 1e jaar 12,95 Euro / vanaf 2e jaar 15,95 Euro
 • Campinggids incl. ACSI Card + APP als niet-lid zonder abonnement in 1e jaar 13,95 Euro / vanaf 2e jaar 16,95 Euro

Prijzen van de ACSI campinggids:

 • Camping en campinggids incl. ACSI Card als lid zonder abonnement 25,95 Euro
 • Camping en campinggids incl. ACSI Card als niet-lid zonder abonnement 26,95 Euro
 • Camping- en campinggids incl. ACSI Card als lid met abonnement 21,95 Euro
 • Camping- en campinggids incl. ACSI Card als niet-lid met abonnement 22,95 Euro
 • Staanplaats- en campinggids incl. ACSI Card + APP als lid zonder abonnement 32,54 Euro
 • Camping en campinggids incl. ACSI Card + APP als niet-lid zonder abonnement 33,54 Euro
 • Staanplaats- en campinggids incl. ACSI Card + APP als lid met abonnement in het 1e jaar 24,95 Euro / vanaf het 2e jaar 27,95 Euro
 • Staanplaats- en campinggids incl. ACSI Card + APP als niet-lid met abonnement in 1e jaar 25,95 Euro / vanaf 2e jaar 28,95 Euro

Naast het bovenstaande zijn er nog de volgende twee producten:

 • Campinggids voor Europa (incl. ACSI CampingCard en ACSI Camping Europe app) vanaf 27,95 Euro
 • Campinggids voor Duitsland (incl. ACSI CampingCard en ACSI Camping Europa app) vanaf 19,45 euro

Welk van deze producten voor u de juiste is, hangt af van uw type reis, uw wensen en behoeften.

Zoek campings die de ACSI Card accepteren

In totaal is er in 23 landen minstens één camping waar u gebruik kunt maken van uw ACSI-voordelen. Op www.eurocamp ings.de vindt u alle bijna 10.000 campings van alle campinggidsen. Op www.CampingCard.com vindt u alle circa 3.000 campings die deelnemen aan de CampingCard ACSI-regeling. U kunt hier ook nagaan of het land of de camping van uw voorkeur is opgenomen.

De ACSI-apps in een oogopslag

Tot voor kort dacht ik dat er maar één ACSI-app was. Maar dat is niet het geval. Er zijn er drie! En elke app biedt zijn eigen voordelen.

 • ACSI Camping Europe app
 • ACSI Grote kleine camping app
 • ACSI CampingCard-app

Laten we eens een korte blik werpen op de afzonderlijke apps:

ACSI Camping Europe app

Bovenal is er de ACSI Camping Europa app. Met 12,99 euro per jaar is het de duurste van de drie, maar het biedt ook het grootste bereik. Deze app bevat 9.500 campings in Europa. Dit betekent echter niet dat al deze campings uw ACSI Card accepteren. Een groot voordeel: het kan worden gebruikt zonder internetverbinding.

De pakketten kosten tussen €0,99 en €17,99 en u betaalt voor een jaar gebruik van de ACSI Camping Europa app

CampingCard ACSI-app

De klassieke ACSI-app is alleen beschikbaar in combinatie met de ACSI-kortingskaart. De app bevat informatie over meer dan 3.000 CampingCard ACSI-campings. De basisversie kost 3,95 euro. Dit pakket kan ook tegen betaling worden uitgebreid

ACSI Grote kleine camping app

De ACSI Grote kleine camping app. In deze app vindt u ongeveer 1.900 kleine, gezellige campings die jaarlijks worden geïnspecteerd. Het kost een lieve 2,99 euro per jaar en biedt zeker het juiste voor wie rust zoekt. De app is ook beschikbaar als een extra landenpakket. Allemaal samen kosten ze dan 7,99 euro.

Is de ACSI-app de moeite waard?

Maar wat is het grote voordeel ten opzichte van de conventionele reisgids? Alle drie de apps hebben zoekfilters waarmee u gemakkelijk de perfecte camping voor u kunt vinden. Dit is echt een geweldige functie die de reisgids perfect aanvult. Een ander belangrijk punt is dat de apps ook offline werken. Kaarten, vooraf uitgestippelde routes en campinginformatie kunnen zelfs in niemandsland zonder internet worden geraadpleegd. U kunt ook gemakkelijk recensies lezen en achterlaten. Dit maakt het voor u en anderen gemakkelijker om een geschikte camping te vinden en uit te kiezen. Uw mobiele besturingssysteem speelt hier geen al te grote rol. De apps zijn beschikbaar voor Android, Windows en iOS.

►► Belangrijke informatiede CampingCard ACSI-app, of beter gezegd alle campinginformatie, is alleen beschikbaar als u ook een ACSI-kaart hebt. Anders moet u een van de andere twee apps kiezen. Alle informatie over de afzonderlijke apps vindt u hier. Op de achterzijde van uw ACSI CampingCard vindt u een aankoopcode, waarmee u de camping- en standplaatsinformatie kunt activeren. Zodra de inhoud aan u is vrijgegeven, kunt u de app gedurende één kalenderjaar gebruiken, d.w.z. van 1 januari tot 31 december. Aan het begin van het nieuwe jaar wordt uw toegang geblokkeerd en moet u de inhoud opnieuw activeren met uw nieuwe ACSI Card.

Zijn er alternatieven of supplementen voor de ACSI-kaart?

ACSI is natuurlijk niet de enige aanbieder van campingkortingskaarten. In ons overzicht‘Campingkaarten 2022‘ vindt u een praktische vergelijking van de belangrijkste campingkaarten. Hier vindt u meer artikelen over kortingskaarten voor kampeerders:

Experts in de podcast over het onderwerp camping kortingskaarten

In onze podcast hebben Nele en Sebastian het ook over het onderwerp “camping kortingskaarten” in het algemeen. Zij doen verslag van ervaringen, geven informatie en tips. Luister eens:

Conclusie over de ACSI CampingCard

Persoonlijk vind ik de ACSI Card en de bijbehorende reisgids geweldig! Naar mijn mening is het echter alleen de moeite waard als u meerdere keren per jaar op vakantie gaat die in het laagseizoen vallen of als u vaak alleen een weekendje naar een camping gaat. Dan is de ACSI CampingCard 2022 een absolute must in uw handschoenenkastje! De besparingen zijn aanzienlijk en zullen zich op lange termijn zeker laten voelen in uw reisbudget. Ik hoop dat dit artikel u een beter inzicht heeft gegeven in de ACSI Card en uw beslissing voor of tegen de kortingskaart wat gemakkelijker heeft gemaakt. Goede reis en een geweldige ervaring!

Weergave

Dit kan u ook interesseren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.