Glanzend en enorm, de luxe camper met de afmetingen van een vrachtwagen doorkruist de bergen. Over de Standplaats als een zilveren Darth Vader. Nu eerst een wijntje halen bij de gekoelde drankenbar en in de whirlpool op het dakterras. Laat de Porsche dan uit de achterklep zweven. Oh nee, je moet niet drinken en rijden! Maar moet je een van deze kopen Luxe lijnschip een van deze kopen? Is het een droom, een curiositeit of complete onzin? Beslis zelf – wij presenteren een selectie van de meest luxueuze motorhomes ter wereld!

Het eleMMent Palazzo Superior van Marchi Mobile

“Momenteel in meer dan 190 landen erkend als de meest luxueuze en uitmuntende camper”, zegt fabrikant Marchi Mobile over zijn eleMMent Palazzo Superior aangekondigd. Laten we een plons maken in plaats van alleen champagne te morsen! 12 meter lang, 6 meter hoog (inclusief dakterras), 5 meter breed bij stilstand met uitschuifbare delen en 2,50 meter bij het rijden. Met 68 vierkante meter, is het groter dan menig huurflat. Totaal gewicht: 28 ton. Dat is genoeg om een brug of twee neer te halen. Naast de gebruikelijke ruimten zoals keuken, badkamer en woongedeelte, beschikt het interieur over een spagedeelte met een belevenisdouche, een multimediaruimte met designaudiosystemen en sfeerverlichting en een sky lounge met een automatisch zonnedak. Het kingsize bed in de slaapkamer is handgemaakt door de hofleverancier van de Engelse koningin.
Kleine dingen zoals een kaptafel, een ijsmaker en een vliegtuigpantser als boordklok zijn bijna bijzaak. De 6-cilinder lijnmotor levert tot 600 pk. Hoe kom je anders van deze witgouden bar op wielen af? Als u toevallig 2,5 miljoen euro over heeft, kunt u deze luxe camper nu kopen.

De Vario Mobil Alcove 1200

Ah, er is iets met een kleine alkoof! Zelfs als je denkt dat het een vrachtwagen is als je in de achteruitkijkspiegel kijkt. De Vario Mobil Alkoof 1200 is gebouwd op Mercedes en MAN vrachtwagenchassis. Het luxe lijnschip weegt 25 ton zonder lading, is 12 meter lang, 2,5 meter breed en bijna 4 meter hoog. Met een verswatertank van 500 liter en een vuilwatertank van 400 liter bent u voor een tijdje voorzien, zolang u niet voortdurend onder de vijfhoekige douche met echt glazen deur staat.
Verschillende erkers kunnen hydraulisch worden uitgeschoven als slide-outs. Dit biedt voldoende ruimte voor verlichte vitrines met spiegelende achterwanden, diverse espressomachines, designervloeren en diverse flatscreen-tv’s. Er is ook airconditioning op het dak en een garage in de auto met ruimte voor een limousine. Voor het geval je geen zin hebt om met 25 ton rond te rijden. Een blik op de kassa leert je dat de Vario Mobil Alkoven 1200 je 732.000 euro zal kosten.

YouTube

Door de video te laden accepteert u het privacybeleid van YouTube.
Leer meer

Video laden

De Performance Compact van Volkner Mobil

Compact. Dat klinkt weer zo schattig. De luxeliner slaat terug tegen het vrachtwagenchassis van de Vario Mobil met een buschassis. Performance Compact door Volkner Mobil met een buschassis, maar verder heeft hij echt relatief compacte afmetingen: 10,2 meter lang, 2,5 meter breed en 3,70 meter hoog. Toelaatbaar totaalgewicht: 18 ton. Zelfs een kleine auto – zoals een Mini Cooper – kan weer binnen worden geparkeerd. Een wall-out (een erker die bijna over de hele lengte van het voertuig kan worden uitgetrokken) vergroot de badkamer en slaapkamer wanneer het voertuig stilstaat. Er zijn alleen materialen gebruikt die het niveau van meubilair in een deftig restaurant te boven gaan. Lederen meubilair, marmeren vloeren en met de hand gefineerd hout doen denken aan de ontvangsthal van een vijfsterrenhotel. Direct boven het hoofdeinde van het vrijdragende bed bevindt zich een panoramisch raam. Afhankelijk van de wensen van de klant kan het interieur ook worden geleverd in kersenhout met licht esdoorn inlegwerk. Het moet tenslotte niet op details aankomen! De keuken kan worden geïnstalleerd als een rij, hoek of kookeiland. De sfeervolle verlichting zet het massief houten werkblad en de geïntegreerde steamer in een passend licht. En als de door u bestelde romantische zonsondergang uitblijft, is er altijd nog de Rainshower douche met sterren hemel! Ongeveer 580. 000 euro staat hier op het spel.

De Magellano Editie 1

“Wij laten ons inspireren door de beste oplossingen in andere innovatieve industrieën, zoals de jacht- en scheepsbouw,” legt Magellano uit, fabrikant van Luxe campers. Een 3D-configurator voor op maat gemaakte inrichtingen was gisteren – het bedrijf zoekt liever het persoonlijke gesprek om de monstertruck te fine-tunen. Dat klinkt bijna net zo nuchter als het uitrustingsniveau van de . Editie 1Naast de badkamer, de keuken en het woongedeelte is er een ruime salon en een kelder die plaats biedt aan vier motorfietsen. In de keuken houdt een grote koelkast met vriesvak het eten vers, en in de badkamer straalt de douche met verlicht vloerpaneel u tegemoet. Als iemand hem wil stelen, is er de 180° hemisferische bewakingscamera, die je via je iPhone kunt bedienen. Hij reageert waarschijnlijk beledigend op andere fabrikanten van mobiele telefoons. De vloeren zijn van geweven vinyl. Helaas kon ik niet achterhalen of de hofleverancier van de Engelse koningin daarvoor ook persoonlijk op zijn knieën is gekropen.
De Edition 1 is 11,6 meter lang, 2,5 meter breed en bijna 4 meter hoog. Het leeggewicht is 16 ton. 2 ton kreeft en oesters kan worden toegevoegd tot de maximaal toelaatbare massa. Binnen wacht 30 vierkante meter leefruimte. De basisuitrusting begint bij 680.000 euro.

De Morelo Empire Liner

Waarom zou een luxe camper genoeg zijn? De firma Morelo stelt zich dezelfde vraag en voegt eraan toe: “Wij geven u iets wat nog kostbaarder is met de Morelo Imperium iets wat nog kostbaarder is: het goede gevoel thuis te zijn.” Degenen die denken dat geld geen geluk kan kopen, zullen nu leren dat dit goede gevoel kan worden verkregen voor een prijs tussen 390.000 en 450.000. Het voertuig is iets minder dan 11 meter lang, 2,50 meter breed en 2,80 meter hoog. De totale massa ligt tussen 10 en 15 ton, afhankelijk van het chassis. Door de gladde zijwanden ziet de Empire Liner er perfect gevormd uit. Binnenin zijn er niet alleen lampen – nee, er is een heel verlichtingsconcept! De vloerverwarming zorgt ervoor dat niemand hoeft te bevriezen na de spa – een speciale handdoekdrogerradiator zorgt ervoor dat ook de handdoeken comfortabel zijn. Hoewel er geen kunstmatige sterren in de douche zijn, biedt het panoramavenster boven het bed een uitzicht op de nachtelijke hemel. U ligt dan op de multi-zone matras met Watergel oppervlak. Queensize, natuurlijk. Trouwens, de draagbare garage kan 180 kratten mineraalwater bevatten. Gewoon voor de lol. Voor het geval je geen Ferrari bij de hand hebt.

De Futuria Sport + Spa van Most Mobile Specials

Maar nu is het tijd om een eind te maken aan al die handdoekdrogers en verlichte douchevloeren! De Futuria Sport + Spa begint waar andere luxeschepen ophouden – met een whirlpool op het bijna 11 meter lange dakterras. Als je in de truck kijkt, verdwijnt het idee dat je in een voertuig zit. 10 mensen passen in de glamoureuze lounge met zijn witte leren fauteuils. Bovendien zijn er twee LCD-schermen, volautomatische koffiezetapparaten en een volledig uitgeruste keuken. Hier kunt u comfortabel de beurskoersen van over de hele wereld bespreken tijdens een vergadering die enkele uren duurt. Als het zakelijke gedeelte voorbij is, kunt u naar het driehoekige zwembad op het dak met een weids uitzicht. Dure auto’s van alle soorten en maten passen in de geïntegreerde garage. Parkeren gaat met een kabellier. De slaapkamer is voorzien van airconditioning, een LED sterrenhemel en de muren zijn gestoffeerd. Voor het geval je even gek wordt van zoveel luxe.
De Futuria Sports + Spa is 15 meter lang, 3,60 meter hoog en 2,50 meter breed. 660.0000 euro staan op het spel. Trouwens, Most Mobile Specials produceert voornamelijk auto’s voor promotionele doeleinden.

YouTube

Door de video te laden accepteert u het privacybeleid van YouTube.
Leer meer

Video laden

De Concorde Centurion

Wanneer Concorde Reisemobile spreekt over de “eengezinswoning met ondergrondse garage”, bedoelt hij de Centurion die met zijn lengte van 12 meter, breedte van 2,5 meter en hoogte van 3,8 meter een bruto voertuiggewicht van 26 ton heeft. Aangezien luxe motorhomes ook wel“landjachten” worden genoemd, is het passend dat de vloer van de Centurion eruitziet als een scheepsdek. De nappalederen stoelen zijn dik bekleed als een directiestoel. Mensen die niet graag beslissingen nemen hebben een crisis wanneer ze moeten kiezen tussen 100 verschillende tinten voor de bekleding.
Het dak is gedeeltelijk toegankelijk, de slide-outs zijn verwarmd en een lichthemel zorgt voor indirecte verlichting in het hele motorhome. In de Havana Lounge kunt u ontspannen in traploos verstelbare fauteuils en genieten van een aperitiefje van de bar. Een mediatheek met een grote TV is een must. Het laaggeprijsde model 1100 GSI kost 535.000 euro. De duurste, de 1200 GST is 600.000 euro.

De highliner van Carthago

“U hebt de top bereikt en daarom past de highliner op Iveco Daily-chassis bij u”, legt Carthago me zelfverzekerd uit. Ben ik hier echt voor gekleed? Zo niet, dan kan ik even een kijkje nemen in de kleedkamer in de highliner die van de badkamer gescheiden is door een schuifdeur. Boven de regendouche (hopelijk regent het buiten niet zo veel als het lijkt te regenen in luxeliners) is een dakraam dat kan worden verduisterd.
U kunt het hefbed boven de bestuurdersruimte extra laag laten zakken, zodat u comfortabeler in de kussens kunt springen – eh, klimmen. Met een boekenplank en LED-verlichting is het ook een goede plek om ’s avonds te snuffelen. De vaste bedden zijn gemaakt van een medisch aanbevolen, puntelastisch slaapsysteem dat niet alleen geacht wordt comfortabel te zijn, maar ook gezond.
En als u een ritje in de kou plant, kan het dashboard speciaal worden verwarmd om de cabine op te warmen. Er is ook een rolgarage die tot 450 kilo belast kan worden. De highliner-modellen zijn tussen 8,6 en 8,9 meter lang, 2,3 meter breed en 3,2 meter hoog en hebben een toelaatbare totale massa van 6,5 ton. Ze kosten tussen 167.000 en 170.000 euro.

De Hymermobil B-Klasse SurpremeLine

Open de klep en laad door. Dat is mogelijk met de Hymermobil B-Klasse SurpremeLine. Het compartiment in de vloer van de luxe motorhome kan van beide kanten worden geopend en is ook van binnenuit toegankelijk. Zo kun je snel midden in de nacht controleren of de surfplank er nog ligt, zonder dat je weer naar buiten hoeft. Bijvoorbeeld.
In de woonkamer kunt u uw voeten omhoog leggen op een dik gestoffeerde bank met een bijzonder brede pendant. De chique, ronde bartafel kan indien nodig worden verlengd. Als u het hele gebeuren ’s avonds laat wilt doen (of in het donker naar de surfplank wilt zoeken), wijst de discrete nachtverlichting op vloerniveau u de weg. Voor entertainment kan een 32-inch tv uit de rugleuning van de bank worden getrokken. Het tv-programma zit als het ware achter in je nek. Om te slapen en te ontspannen kunnen individuele hefbedden met een extra kussen worden omgevormd tot een groot ligvlak. In de keuken verwelkomt de uitschuifbare lade van het koffiezetapparaat met capsulehouder voor voldoende smaken u voor het ontbijt. Overigens heeft de Hymermobil B-Klasse SurpremeLine een 2018 Red Dot Award in de categorie “Productontwerp winnaar. Hij is 7,8 meter lang, 2,35 meter breed en iets minder dan 3 meter hoog. Gewicht: 4,5 ton. De prijs ligt rond de 95.000 euro. Te gek koopje!

De Flair van Niesmann + Bischoff

Hoe ver sommige luxe lijnboten zijn geëvolueerd van klassieke kampeervoertuigen tot kunstwerken blijkt ook uit de Flair van Niesmann + Bischoff. De camper schitterde de afgelopen jaren al bij verschillende designprijzen, zoals de Red Dot Design Award 2015 of de German Design Award 2017. Ongeveer 22 vierkante meter woonruimte staan u in de Flair ter beschikking. Hij is 8,4 meter lang, 2,3 meter breed en 3,3 meter hoog. De totale massa is ongeveer 7 ton. Samen met de Hymermobil is het bijna een schoenendoos vergeleken met de andere rollende sprookjeskastelen. Maar juist daardoor – en door minder staal en marmer – heb ik voor het eerst het gevoel een luxe motorhome te zien met een vleugje gezelligheid. Kleine houten trapjes leiden links en rechts naar het bed, en een zithoek met geblokte kussens nodigt uit voor het ontbijt. Intrekbare gordelsteunen maken een scheidingswand overbodig en de bestuurderszetel draait 180 graden het interieur in om een TV-fauteuil te worden. De regendouche spettert in de badkamer – natuurlijk – en er kan 400 kilo in de garage achterin geladen worden. Een Porsche zal er niet in passen, maar zowel de Flair als de Highlinger en de Hymermobil laten goed zien dat luxe en design niet altijd 12 meter lang en 20 ton zwaar hoeven te zijn. De prijs van de Flair is met 162.000 euro ook relatief bescheiden. Voor een eleMMent Palazzo Superior zou u ongeveer 15 Flairs krijgen.

Luxe motorhomes: laatste gedachten

Natuurlijk zijn er, naast de 10 luxe motorhomes die we u hier hebben voorgesteld, nog tal van andere modellen die zich bij de vloot van chroom, glitter en glorie kunnen voegen. Deze omvatten, onder andere, de Furrion Elysium en de BlissMobil.
Naast alle fantastische eigenschappen zijn er ook een paar dingen om je zorgen over te maken: voor veel luxe lijnboten heb je een vrachtwagenrijbewijs nodig, en lengte en gewicht sluiten veel routes uit. Sommige voertuigen kunnen niet harder dan 80 km/u en het brandstofverbruik doet hele bloemenweiden verschrompelen van afschuw. De vraag blijft: droom, nieuwsgierigheid of complete nonsens?

Foto’s (c): Marchi Mobile | Volkner Mobil | MAGGELANO | MORELO Reisemobile | Concorde Reisemobile | Carthago Reisemobilbau | Hymer GmbH & Co. KG | Niesmann + Bischoff

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.