Nederland is een van de populairste reisbestemmingen voor Duitsers. Het vlakke land met zijn prachtige landschappen en schijnbaar eindeloze zandstranden biedt reizigers pure natuur en culturele hoogtepunten. Een afwisselend verblijf is gegarandeerd, zeker met een camper, caravan of tent.

De klimatologische omstandigheden in Nederland zijnideaal voor een reis met een hond. Het is gematigd maritiem en heeft dus milde temperaturen in de winter en draaglijke temperaturen in de zomer. Dit is goed nieuws voor alle pups die met hun hond het land willen verkennen en willen genieten van lange wandelingen en spelen op het zandstrand.

Van oktober tot april mogen honden loslopen op de meeste stranden in Nederland en de andere provincies. Tijdens het hoogseizoen in de zomer zijn honden op veel plaatsen ook toegestaan – maar er zijn dan wel bepaalde regels die per regio verschillen, zoals eisen aan de lijn.

Wat eigenaars echter moeten weten, is dat naast de inenting tegen hondsdolheid, het verplicht is een dierenpaspoort bij zich te hebben wanneer zij het land binnenkomen. Bovendien moet de hond gemerkt zijn met een microchip.

Opgelet: De tweebenige reizigers moeten de huidige algemene toegangsvoorwaarden voor COVID-19 in acht nemen.

10 bijzonder hondvriendelijke campings in Nederland

Ardoer Camping Tempelhof

Deze 5-sterrencamping in een landelijke omgeving ligt in de Noord-Hollandse badplaats Callantsoog en biedt een vlak weidegebied dat wordt afgerond door talrijke hagen. Niet alleen sportminnende kampeerders en gezinnen met kinderen komen hier aan hun trekken, maar ook zij die de voorkeur geven aan rust met hun viervoeter.

De hondvriendelijke camping beschikt over een hondendouche en de kust ligt op slechts 1,6 kilometer van de camping voor wandelingen langs het strand.

De kosten voor een harige neus bedragen ca. 3,50 euro per dag.

Naar de reserveringsaanvraag | Naar de online boeking

Westerweg 2
1759 JD Callantsoog
tempelhof.ardoer.com

Molecaten Park Wijde Blick

De camping is gelegen bij Renesse op Schouwen-Duiveland in de provincie Zeeland. Het ruime vakantiepark in het achterland heeft een vlak weidegebied. De staanplaatsen zijn van elkaar gescheiden door heggen, bomen en greppels. Hoge rijen bomen omringen het gebied.

Van hieruit is het slechts twee kilometer naar het uitgestrekte strand. Rond de camping zijn er wandelpaden voor wandelingen. En als uw viervoeter vies wordt, is er een hondendouche op het terrein.

De kosten voor de hond zijn 4 euro/nacht.

Naar de reserveringsaanvraag | Naar de online boeking

Lagezoom 23
4325 CP Renesse
molecaten.wijde-blick

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.