Wij kampeerders zijn een speciaal ras – en een hechte gemeenschap. Daarom is het, zoals we allemaal weten, vrij ontspannen op campings en mag iedereen leven (en vakantie houden) zoals die wil. Maar er zijn dingen die ons echt tot het uiterste drijven.

Hier is onze lijst (niet altijd serieus bedoeld) van de acht grootste fouten op de camping.

Blunder 8: Onnodig lawaai maken

Zelfs als je op vakantie bent en je medekampeerders over het algemeen ontspannen zijn, moet je een beetje rekening houden met de mensen om je heen. Caravans en campers hebben dunne wanden, dus let een beetje op het volume tijdens feestjes, ruzies of andere (nachtelijke) activiteiten… Dit zal je ook een of twee gênante situaties besparen!

Blunder 7: Het toilet niet op tijd legen

30 graden in de schaduw – het zijn niet alleen vakantie gevoelens die ontluiken. Ook de chemie van het toilet bereikt zijn grenzen bij een bepaalde temperatuur. Dus als het warm is, neem de Porta-Potti vaker mee naar buiten – de buren zullen je dankbaar zijn!

Blunder 6: Gemeenschappelijke gootstenen misbruiken voor andere doeleinden

De een reinigt nauwgezet zijn ondergoed, de volgende dumpt zijn vuile water, de voorlaatste wast het bestek van de familie af. In principe is dat geen probleem, zolang je maar niet dezelfde gootsteen gebruikt. De meeste campings hebben aparte zones, die dienovereenkomstig zijn gemarkeerd. Als je het niet zeker weet, vraag het dan!

Blunder 5: Stille momenten negeren

Vooral Duitse en Nederlandse campings hebben soms strenge regels. Dit geldt ook voor de heilige middagrust, die absoluut in acht moet worden genomen. Tijdens deze één tot twee uur zijn er geen gemotoriseerde voertuigen toegelaten op de camping. Dus als je ’s middags de camping wilt verlaten, moet je de ontsnapping goed plannen en tijdig buiten parkeren – anders wordt je genadeloos opgesloten of op zijn minst streng berispt. Hetzelfde geldt voor de avondklok.

Blunder 4: Sanitair niet schoonmaken

Plukjes haar in de afvoer, modder op de douchevloer, sleepsporen in het toilet – als je het sanitair deelt met wat voelt als 100 andere mensen, moet je wel attent zijn en op zijn minst de ruwste sporen na gebruik verwijderen. Dan zal niets een harmonieus en hygiënisch samenleven in de weg staan.

Blunder 3: Hondenpoep laten rondslingeren

De meeste kampeerders houden van honden, maar niemand houdt van wat ze achterlaten – zeker niet op een camping. Iedereen die ’s morgens wel eens op slippers naar het toilet is gelopen en op een hoopje is gelopen, weet waar we het over hebben. Overigens, ook met het oog op de vele spelende kinderen, is dit een absolute no-go!

Blunder 2: Je medekampeerders bij hun voornaam noemen

Als kampeerder maak je automatisch deel uit van een grote, gezellige gemeenschap waarin formaliteiten niet op hun plaats zijn. Zelfs als het je niet expliciet wordt aangeboden – onder kampeerders is het “du” gebruikelijk. Iets anders kan je geïrriteerde of zelfs verwijtende blikken opleveren…

Blunder 1: Geen gedag zeggen

Zelfs als je alle voorgaande adviezen overboord gooit en in zelfopgelegd isolement gaat, is er één ijzeren regel die je nooit mag breken: Op de camping zeggen de mensen elkaar gedag. Want bijna niets doet onze tere kampeerdersziel meer pijn dan genegeerd te worden door onze campingburen.
Dus onthoud altijd: een vriendelijk “hallo” of op zijn minst een beleefde hoofdknik is zeker welkom, zelfs als je iemand voor de vijfde keer op een dag ontmoet 🙂

Welke blunders heb je al begaan? Wat stoort je in het bijzonder aan je medekampeerders? Laat het weten in de reacties hieronder!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.