Zelf bier brouwen is ontzettend populier geworden vanaf de Omicron variant van het corona virus. Ieder zat thuis opgesloten en uit verveling struin je heel het internet af naar dingen die je kunt doen als je je verveeld. 

Nou een van die dingen was dus!: Zelf bier brouwen! Uit iedere familie is er wel iemand geweest (waarschijnlijk een neef of oom) die het heeft geprobeerd om thuis een bier te brouwen. De meeste zijn na één poging gestopt, maar toch zijn er heel veel doorgegaan en hebben de hobby verder opgepakt. 

Wil jij weten hoe je zelf bier moet brouwen? Dan ben je op het juiste blog terecht gekomen en gaan wij jou er meer over vertellen.

Kan jij zelf bier brouwen?

Vraag jij je af of je wel de juiste persoon bent om bier te brouwen? Kun jij zelf de makkelijkste keukengerechten niet bakken/braden of koken? Je hoeft je geen zorgen te maken, zelf bier brouwen is helemaal niet veel moeilijker dan het bakken van een ei. Je hebt een soeppan nodig en een keukenthermometer en daarmee ben jij al instaat om een bier te brouwen. Natuurlijk heb je nog wel een bierbrouw starterspakket nodig. 

Wat heb je nodig naast een bierbrouw pakket?

Zoals we net als zeiden heb je een bierbrouw pakket nodig om bier te kunnen brouwen. Als beginnende bierbrouw kun je ook op onderzoek gaan om alles zelf te zoeken, maar vaak zal dit onbegonnen werk zijn en jou veel te veel tijd kosten. Bekijk het beste bierbrouw pakket om jou deze tijd te schelen en direct aan de slag te laten gaan met bier brouwen.

Hoelang duurt het om zelf bier te brouwen?

Zelf bier brouwen kost een klein beetje vrije tijd en dat is ook precies de reden dat het tijdens de omicron variant van Corona zo populair was. Je moet er vanuit gaan dat je ongeveer 4 uur lang aan het bier brouwen bent. In de instructies van een bierbrouw pakket leverancier vind je de exacte tijden van het bierbrouw proces.

Waar moet je beginnen met brouwen?

Zoals in de alinea “wanneer moet je beginnen” al aangegeven, is het verstandig om zo snel mogelijk te beginnen met zelf bier brouwen. De huidige inflatie is zo hoog dat we er niet aan gaan ontkomen dat ook de granen duurder zullen worden. Wordt zelfvoorzienend en brouw je eigen bier! Probeer ook zeker een Blond bier recept. Dit is de meeste voorkomende speciaalbier bierstijl en zeer geliefd onder alle speciaalbier liefhebbers.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.